Mušelín 2.jpg

Novinky

Co je to mušelín? Lehký, vzdušný a všestranný materiál, který si zamilujete vy i vaše děti

30.06.2023, UDRUMI tým

Mušelín je materiál, který si zamilujete pro sebe i pro své děti. Stal se stálicí v módě a textilním průmyslu díky své lehkosti, jemnosti a všestrannosti. Ptáte se, čím je tak dokonalý? Je to tkanina, v které tělo "dýchá".

Mušelín pochází z Bangladéše, kde je tradičně ručně tkaný, a postupně si získal popularitu po celém světě. Je vyroben z jemných přírodních vláken, zejména bavlny. Jeho tkanina je tenká, průhledná a měkká na dotek. Většinou se vyrábí ve formě lehkých tkanin s výraznou texturou a matným vzhledem. To mu dává jedinečný charakter a široké uplatnění v módě.

Jednou z největších výhod mušelínu je jeho lehkost a prodyšnost. To z něj činí ideální materiál pro letní oblečení. Mušelínové šaty, sukně a tuniky jsou oblíbenou volbou v horkém počasí, protože vás nejen hladí svým povrchem, ale nechají vaše tělo dýchat.

Zažijte pocit svobody, lehkosti a elegance v mušelínu. Inspirujte se originalními outfity českých módních značek

Objevte v mušelínu perlu mezi šetrnými materiály pro vaše nejmenší

A nezapomeňte na praktické i elegantní doplňky z mušelínu

Mušelín je také populární pro výrobu plenek pro děti. Díky své měkkosti a přirozené prodyšnosti je šetrný k dětské pokožce a zajišťuje, aby pokožka dítěte zůstala suchá a zdravá. Mušelínové pleny jsou navíc velmi snadno udržovatelné a rychleschnoucí.

Tento všestranný materiál se také používá pro výrobu šátků a šál. Jeho průhlednost a lehkost mu dávají romantický a elegantní vzhled. Mušelínové šátky jsou skvělým doplňkem k různým outfitům a mohou dodat každodennímu stylu něco extra.

Přestože je mušelín často spojován s letním oblečením, není to jeho jediné využití. Díky své všestrannosti lze mušelín skvěle kombinovat s dalšími materiály v průběhu celého roku.

Úvodní fotka je od tvůrce Máme v lese a jedná se o produkt Mušelínová mikina 

UDRUMI tým

UDRUMI tým

Další články