AF2A3708-2048x1365.jpg

Aktuality

Co je UDRUMI a proč vzniká?

22.03.2023, UDRUMI tým

Na začátku byla vize. Vize vytvořit projekt, který v sobě skloubí podporu lokálních tvůrců v jejich jedinečné ruční tvorbě a zároveň péči o planetu Zemi.

Tuto vizi měla jedna inspirativní žena pocházející z krásného koutu naší země a střídavě žijící mezi Českem a Nizozemskem. Žena, pro niž se krása přírody a její ochrana stala životní hodnotou. Zakladatelka UDRUMI – online tržiště s udržitelnou, ruční a lokální tvorbou.

KOMERČNÍ NAKUPOVÁNÍ NIČÍ NAŠI ZEMI

Možnosti komerčního nakupování jsou téměř nekonečné, a bohužel i dost zhoubné pro zdraví planety. Při výrobě konfekcí ve světě módy dochází k obrovské spotřebě vody, která je jedním z nejcennějších přírodních zdrojů. Neekologická strojová velkovýroba se negativně promítá do kvality půdy, oceánů, jezer i řek, a stejně tak do ovzduší vlivem soustavného znečišťování na mnoha úrovních výroby a logistiky. Tomu všemu nemusíme jen přihlížet. Dokonce nesmíme čekat ani na pro-ekologicky mířená vládní rozhodnutí, která jsou jen důkazem závažnosti situace. Naopak. Každý z nás může přispět ke změně již dnes. Každý z nás se může uvědoměle rozhodnout nakoupit takové produkty, které planetu Zemi nezatěžují a/nebo jen minimálně. Produkty, které vznikají lokálně a z udržitelných, tedy ekologických, materiálů. Produkty, které sdružuje UDRUMI, stejně jako jejich autory.

JEDINEČNÍ UDRUMI TVŮRCI

Čím jsou v našich očích UDRUMI tvůrci výjimeční? V mnoha věcech. Jsou to průkopníci. Nadaní inspirativní lidé, kteří tvoří z radosti a do svých nápadů dávají kus sebe. Svou energii a um. Tvoří ze srdce, pečlivě a v souladu s ochranou přírody. Jsou to lidé, kteří nemohou konkurovat cenám velkých firem a už vůbec ne velkovýrobě vzdálené tisíce kilometrů od našich domovů. O to víc jsou ale v našich očích obdivuhodní. Musí se poprat se sehnáním udržitelných materiálů a vedle samotné tvorby vynaložit i značné úsilí na zviditelnění své práce. A k tomu se zorientovat ve světě marketingu a propagace. UDRUMI si jejich tvorby nesmírně váží a pomůže jim vyšlapat cestu k novým zákazníkům.

DSC_9618-1-scaled.jpg
Dárková sada Levandule - autor Candy Soap

Z OBCHODNÍCH DOMŮ K LOKÁLNÍM “ZELENÝM” TVŮRCŮM

Na UDRUMI zákazníci nakoupí přímo od našich tvůrců. Nevlastníme sklady, nepřevážíme produkty. Objednáte a balíček pro vás zabalí přímo tvůrce nebo tým kolem něj. Dostanete jedinečný produkt, který vznikl v souladu s hodnotami UDRUMI – udržitelně, alespoň v základu rukodělně a lokálně. A čeho chceme dosáhnout? Velkých věcí! Toužíme probudit chuť lidí nakupovat uvědoměle, šetrně k přírodě a lokálně od lidí, kterých si vážíme. Věříme, že podpora lokální ekonomiky bude mít zásadní vliv na ozdravení Země. A také víme, že každá jedna kapka se počítá. Každý jeden zákazník, který dá přednost udržitelnosti v nákupu, je onou kapkou. Z té se stane potůček, pak řeka a nakonec oceán.

UDRUMI tým

UDRUMI tým

Další články